Kapros-túrós lepény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 22 dkg rétesliszt
- 15 dkg finomliszt
- 3,5 dkg cukor
- 3,5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- pici só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,4 dl tej
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4 dkg kristálycukor
- 1 csokor aprított kapor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg búzadara
- pici só
- 2 dl tejföl
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 dl tejföl
- pici só
Továbbá:
- 20*30 cm-es tepsi, sütőpapírral bélelve
Elkészítése:
Az élesztőt egy csipet cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is. Jól kidolgozzuk a tésztánkat. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy a tepsi oldalát is fedje. 20 percet a tepsiben hagyjuk kelni.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a kibélelt tepsibe töltjük, egyenletesen elsimítjuk. A tojást, tejfölt, pici sót jól elkeverjük és a töltelékre csepegtetjük vagy elkenjük.
190 fokra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »