Kapros-túrós lepény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 22 dkg rétesliszt
- 15 dkg finomliszt
- 3,5 dkg cukor
- 3,5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- pici só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,4 dl tej
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4 dkg kristálycukor
- 1 csokor aprított kapor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg búzadara
- pici só
- 2 dl tejföl
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 dl tejföl
- pici só
Továbbá:
- 20*30 cm-es tepsi, sütőpapírral bélelve
Elkészítése:
Az élesztőt egy csipet cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is. Jól kidolgozzuk a tésztánkat. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy a tepsi oldalát is fedje. 20 percet a tepsiben hagyjuk kelni.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a kibélelt tepsibe töltjük, egyenletesen elsimítjuk. A tojást, tejfölt, pici sót jól elkeverjük és a töltelékre csepegtetjük vagy elkenjük.
190 fokra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »