Kapros-túrós lepény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 22 dkg rétesliszt
- 15 dkg finomliszt
- 3,5 dkg cukor
- 3,5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- pici só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,4 dl tej
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4 dkg kristálycukor
- 1 csokor aprított kapor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg búzadara
- pici só
- 2 dl tejföl
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 dl tejföl
- pici só
Továbbá:
- 20*30 cm-es tepsi, sütőpapírral bélelve
Elkészítése:
Az élesztőt egy csipet cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is. Jól kidolgozzuk a tésztánkat. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy a tepsi oldalát is fedje. 20 percet a tepsiben hagyjuk kelni.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a kibélelt tepsibe töltjük, egyenletesen elsimítjuk. A tojást, tejfölt, pici sót jól elkeverjük és a töltelékre csepegtetjük vagy elkenjük.
190 fokra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.