Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-túrós lepény recept

Kapros-túrós lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 22 dkg rétesliszt
    • 15 dkg finomliszt
    • 3,5 dkg cukor
    • 3,5 dkg vaj
    • 2 dkg élesztő
    • pici só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,4 dl tej

    A töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 4 dkg kristálycukor
    • 1 csokor aprított kapor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg búzadara
    • pici só
    • 2 dl tejföl

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 dl tejföl
    • pici só

    Továbbá:

    • 20*30 cm-es tepsi, sütőpapírral bélelve

    Elkészítése:

    Az élesztőt egy csipet cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is. Jól kidolgozzuk a tésztánkat. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy a tepsi oldalát is fedje. 20 percet a tepsiben hagyjuk kelni.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a kibélelt tepsibe töltjük, egyenletesen elsimítjuk. A tojást, tejfölt, pici sót jól elkeverjük és a töltelékre csepegtetjük vagy elkenjük.

    190 fokra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá