Kapros-túrós lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kapros-túrós lepény

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 22 dkg rétesliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 3,5 dkg cukor
  • 3,5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • pici só
  • 1 tojás
  • 1,4 dl tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 csokor aprított kapor
  • 2 tojás
  • 4 dkg búzadara
  • pici só
  • 2 dl tejföl

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • 1/2 dl tejföl
  • pici só

Továbbá:

  • 20*30 cm-es tepsi, sütőpapírral bélelve

Elkészítése:

Az élesztőt egy csipet cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is. Jól kidolgozzuk a tésztánkat. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy a tepsi oldalát is fedje. 20 percet a tepsiben hagyjuk kelni.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a kibélelt tepsibe töltjük, egyenletesen elsimítjuk. A tojást, tejfölt, pici sót jól elkeverjük és a töltelékre csepegtetjük vagy elkenjük.

190 fokra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.