Káposztás táska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj (olvasztott)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dkg friss élesztő
- 4 dl tej
- 4 dkg cukor
- csipet só
Töltelékhez:
- 50 dkg káposzta
- 1 dl olaj
- 2 dkg cukor
- bors ízlés szerint
- 1 tk só
Elkészítése:
A káposztát lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk addig, amíg levet enged. 10-15 perc múlva kinyomkodjuk. A serpenyőbe olajon a cukrot kicsit megkaramellizáljuk, ebbe beletesszük a káposztát, megborsozzuk és félkészre dinszteljük.
A tészta: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, cukrot, csipetnyi sót, tojást, tejet, olvasztott vajat. Bedagasztjuk. Állni hagyjuk 1 órát. A kétszeresére kelt tésztából jól belisztezett deszkán 6 egyforma cipót gyúrunk. 0,5 cm vastagságú, kör alakúra nyújtjuk.
A lapok egyik felébe rakjuk a tölteléket, majd a másik felével betakarjuk. A tésztát ujjunkkal a széleinél összenyomjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, hőlégkeverésre. Rögtön betesszük, míg melegszik a sütő, addig is kel, majd sül a tésztánk. Amikor aranybarna, kivesszük. A tetejét lekenjük enyhén vízzel.