Káposztás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Míg kel, egy tálba öntjük a lisztet és a sót. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Beletesszük a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát és betesszük a hűtőbe.
A káposztát lereszeljük, megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk.
Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a kinyomkodott káposztát és aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni
Elővesszük a tésztát és lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Rákenjük a töltelék felét, majd hajtogatjuk.Gondolatban 3 részre osztjuk, a jobb oldali részt a középsőre hajtjuk, majd ennek tetejére a bal oldalit. Az így kapott tésztacsíkra is kenünk a töltelékből. Ezután fentről lehajtjuk középig a tésztát, majd alulról is felhajtjuk. 30 percre hűtőbe tesszük A kenést, hajtogatást megismételjük.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsin egész felvert tojással óvatosan megkenjük a tetejét, majd 180-190 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
A tökmagos pogácsa után a másik nagy kedvencem ez a káposztás pogácsa. Kicsit időigényesebb, de megéri bajlódni vele. Igaz, sokan elsőre idegenkednek tőle, de csak addig, míg meg nem kóstolják. A recept Limarától van. Még egy érv, hogy mindenki elkészítse. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


