Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás hasé recept

Káposztás hasé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél fej káposzta
    • 1 csomag leveles tészta
    • 1 ek cukor
    • 1-2 kk só
    • 1-2 ek olaj/vaj
    • fél kk bors
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt

    Elkészítése:

    A leveles tésztát kiolvasztjuk.

    A káposztát lereszeljük és egy ek sóval besózzuk, majd fél óra pihenő után adagonként “kifacsarjuk” belőle a vizet.

    Egy tapadásmentes edényben, az olajon megkaramellizáljuk a cukrot és rárakjuk a lereszelt hagymát, illetve a káposztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és addig dinszteljük míg teljesen összeesik és barnás színt kap. Hűlni hagyjuk.

    Közben a tésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán, majd négy lapra vágjuk.

    A tölteléket arányosan elosztjuk a lapok hosszabbik oldalának egyik szélén (egy csíkba halmozzuk) és kicsit odanyomkodjuk. A tészta másik szélét megkenjük a felvert tojással és arra felé haladva feltekerjük, hogy 4 kis rudat kapjunk. A rudakat lekenjük tojással és megszórhatjuk például szezámmaggal.

    Kb. 3 cm-es kis falatokra vágjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük a falatokat. 180-200 fokos sütőben, addig sütjük, míg a teteje aranybarna lesz (kb 10-15 perc).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá