Káposztás hasé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Káposztás hasé

Hozzávalók:

  • fél fej káposzta
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 ek cukor
  • 1-2 kk só
  • 1-2 ek olaj/vaj
  • fél kk bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • liszt

Elkészítése:

A leveles tésztát kiolvasztjuk.

A káposztát lereszeljük és egy ek sóval besózzuk, majd fél óra pihenő után adagonként “kifacsarjuk” belőle a vizet.

Egy tapadásmentes edényben, az olajon megkaramellizáljuk a cukrot és rárakjuk a lereszelt hagymát, illetve a káposztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és addig dinszteljük míg teljesen összeesik és barnás színt kap. Hűlni hagyjuk.

Közben a tésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán, majd négy lapra vágjuk.

A tölteléket arányosan elosztjuk a lapok hosszabbik oldalának egyik szélén (egy csíkba halmozzuk) és kicsit odanyomkodjuk. A tészta másik szélét megkenjük a felvert tojással és arra felé haladva feltekerjük, hogy 4 kis rudat kapjunk. A rudakat lekenjük tojással és megszórhatjuk például szezámmaggal.

Kb. 3 cm-es kis falatokra vágjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük a falatokat. 180-200 fokos sütőben, addig sütjük, míg a teteje aranybarna lesz (kb 10-15 perc).