Káposztás hajtóka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 6 ek hideg víz
- 1 ek 10 %-os ecet
- csipet só
Töltelék:
- 1 nagy fej káposzta (ha kisebb a fej a káposzta a tészta fele is elég)
- só
- bors
- olaj
- tejföl
- a kisebb fej a káposzta elég lesz a tészta fele is.
Elkészítése:
A tészta hozzávalókat jól összegyúrjuk és minimum 12 órán át, hideg helyen pihentetjük. Én ilyen tésztát mindig tartok a fagyasztóban, totál olyan mint a leveles tészta mindenre jó, tetszés szerint szoktam ízesíteni (ami van otthon).
Amíg a tészta pihen elkészítettjük a tölteléket, én egyébként azt is előre megszoktam csinálni ősszel, amikor eltevés van így mindig van a hűtőmben.
A lényeg a káposztát felszeleteljük, én aprítógépben szoktam ezt csinálni, sokkal gyorsabb és kevesebb vele a macera.
Olajat melegítünk egy lábasban, ebbe mehet a káposzta, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk, lassú tűzön rácson nehogy leégjen.
A tészta pihentetése után 2 felé osztjuk,lapokká nyújtjuk, majd megkenjük tejföllel és a párolt káposztával. Feltekerjük és kb 5 cm darabokra felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Kb 16 db lesz belőle.
Jó étvágyat!