Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás hajtóka recept

Káposztás hajtóka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 6 ek hideg víz
    • 1 ek 10 %-os ecet
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1 nagy fej káposzta (ha kisebb a fej a káposzta a tészta fele is elég)
    • bors
    • olaj
    • tejföl
    • a kisebb fej a káposzta elég lesz a tészta fele is.

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalókat jól összegyúrjuk és minimum 12 órán át, hideg helyen pihentetjük. Én ilyen tésztát mindig tartok a fagyasztóban, totál olyan mint a leveles tészta mindenre jó, tetszés szerint szoktam ízesíteni (ami van otthon).

    Amíg a tészta pihen elkészítettjük a tölteléket, én egyébként azt is előre megszoktam csinálni ősszel, amikor eltevés van így mindig van a hűtőmben.

    A lényeg a káposztát felszeleteljük, én aprítógépben szoktam ezt csinálni, sokkal gyorsabb és kevesebb vele a macera.

    Olajat melegítünk egy lábasban, ebbe mehet a káposzta, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk, lassú tűzön rácson nehogy leégjen.

    A tészta pihentetése után 2 felé osztjuk,lapokká nyújtjuk, majd megkenjük tejföllel és a párolt káposztával. Feltekerjük és kb 5 cm darabokra felvágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Kb 16 db lesz belőle.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá