Káposztás hajtóka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 6 ek hideg víz
- 1 ek 10 %-os ecet
- csipet só
Töltelék:
- 1 nagy fej káposzta (ha kisebb a fej a káposzta a tészta fele is elég)
- só
- bors
- olaj
- tejföl
- a kisebb fej a káposzta elég lesz a tészta fele is.
Elkészítése:
A tészta hozzávalókat jól összegyúrjuk és minimum 12 órán át, hideg helyen pihentetjük. Én ilyen tésztát mindig tartok a fagyasztóban, totál olyan mint a leveles tészta mindenre jó, tetszés szerint szoktam ízesíteni (ami van otthon).
Amíg a tészta pihen elkészítettjük a tölteléket, én egyébként azt is előre megszoktam csinálni ősszel, amikor eltevés van így mindig van a hűtőmben.
A lényeg a káposztát felszeleteljük, én aprítógépben szoktam ezt csinálni, sokkal gyorsabb és kevesebb vele a macera.
Olajat melegítünk egy lábasban, ebbe mehet a káposzta, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk, lassú tűzön rácson nehogy leégjen.
A tészta pihentetése után 2 felé osztjuk,lapokká nyújtjuk, majd megkenjük tejföllel és a párolt káposztával. Feltekerjük és kb 5 cm darabokra felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Kb 16 db lesz belőle.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »