Káposztás hajtóka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 ek hideg víz
  • 1 ek 10 %-os ecet
  • csipet só

Töltelék:

  • 1 nagy fej káposzta (ha kisebb a fej a káposzta a tészta fele is elég)
  • bors
  • olaj
  • tejföl
  • a kisebb fej a káposzta elég lesz a tészta fele is.

Elkészítése:

A tészta hozzávalókat jól összegyúrjuk és minimum 12 órán át, hideg helyen pihentetjük. Én ilyen tésztát mindig tartok a fagyasztóban, totál olyan mint a leveles tészta mindenre jó, tetszés szerint szoktam ízesíteni (ami van otthon).

Amíg a tészta pihen elkészítettjük a tölteléket, én egyébként azt is előre megszoktam csinálni ősszel, amikor eltevés van így mindig van a hűtőmben.

A lényeg a káposztát felszeleteljük, én aprítógépben szoktam ezt csinálni, sokkal gyorsabb és kevesebb vele a macera.

Olajat melegítünk egy lábasban, ebbe mehet a káposzta, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk, lassú tűzön rácson nehogy leégjen.

A tészta pihentetése után 2 felé osztjuk,lapokká nyújtjuk, majd megkenjük tejföllel és a párolt káposztával. Feltekerjük és kb 5 cm darabokra felvágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Kb 16 db lesz belőle.

Jó étvágyat!