Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós foszlós kalács recept

Kakaós foszlós kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 70 ml langyos tej
    • 150 g joghurt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 5 dkg puha vaj
    • 3 dkg élesztő

    A kakaós részhez:

    • 2 ek kakaópor
    • 1-2 ek tej

    A tetejére pedig:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 tk cukor
    • 1 tk tej

    Elkészítése:

    A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt (kb. 15 perc alatt). A többi hozzávaló összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Lágy tésztát kapunk, amit letakarva a duplájára kelesztünk.

    Válasszuk két felé a tésztát. Az egyikbe keverjük el a kakaót és a tejet. Jól dolgozzuk át.

    Most újra felezzük a tésztákat. Így lesz két gombócnyi fehér és 2 gombócnyi kakaós tésztánk. Nyújtsuk ki mindegyiket hosszú téglalapokká. Négy lapunk lesz.

    A fehér lapra tegyük a kakaós lapot, majd csavarjuk fel a hosszabbik oldal mentén (mint egy palacsintát). A két hengert pedig már csak kettes fonással összetekerjük.

    Hosszúkás formát kivajazunk, kilisztezünk. Ebbe helyezzük a fonatot, ahol további 10 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt sütjük meg. Félidőben érdemes a kalács tetejét fóliával letakarni.

    Frissen megsülve és kihűlve vajjal vagy dzsemmel finom reggeli falat

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá