Kakaós foszlós kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt (kb. 15 perc alatt). A többi hozzávaló összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Lágy tésztát kapunk, amit letakarva a duplájára kelesztünk.
Válasszuk két felé a tésztát. Az egyikbe keverjük el a kakaót és a tejet. Jól dolgozzuk át.
Most újra felezzük a tésztákat. Így lesz két gombócnyi fehér és 2 gombócnyi kakaós tésztánk. Nyújtsuk ki mindegyiket hosszú téglalapokká. Négy lapunk lesz.
A fehér lapra tegyük a kakaós lapot, majd csavarjuk fel a hosszabbik oldal mentén (mint egy palacsintát). A két hengert pedig már csak kettes fonással összetekerjük.
Hosszúkás formát kivajazunk, kilisztezünk. Ebbe helyezzük a fonatot, ahol további 10 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt sütjük meg. Félidőben érdemes a kalács tetejét fóliával letakarni.
Frissen megsülve és kihűlve vajjal vagy dzsemmel finom reggeli falat
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


