Kacsazsíros pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg. finom liszt
- 1 közepes főtt krumpli
- 3 ek kacsazsír
- fél pohár tejföl
- 1 dl tej
- 1 dl édes savó
- 2 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű, átszitált lisztet a sóval és a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a lereszelt krumplit, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a 2 dl. vegyes folyadékot.
Sima tésztává dolgozzuk.
Természetesen a tészta lágyságától, vagy keménységétől függően vagy lisztet, vagy folyadékot önthetünk hozzá (liszt minősége a meghatározó!).
Megkelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét beirdaljuk és tepsibe rakjuk. Még hagyjuk kelni fél órát, utána tojással lekenjük a tetejét, szezámmaggal, fenyőmaggal és köménnyel megszórjuk és 200 fokos sütőbe tolva 20 perc alatt pirosra sütjük.
Finom, puha pogácsa!
Tipp:
Ez olyan pogácsa, melybe a kacsazsír helyett vajat, margarint, vagy disznózsírt is tehetünk. Nekem volt kacsazsírom, ezért próbáltam azzal, és nagyon finom lett tőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

