Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsazsíros pogácsa recept

Kacsazsíros pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg. finom liszt
    • 1 közepes főtt krumpli
    • 3 ek kacsazsír
    • fél pohár tejföl
    • 1 dl tej
    • 1 dl  édes savó
    • 2 dkg élesztő
    • 1 mokkáskanál cukor

    Elkészítése:

    A szoba hőmérsékletű, átszitált lisztet a sóval és a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a lereszelt krumplit, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a 2 dl. vegyes folyadékot.

    Sima tésztává dolgozzuk.

    Természetesen a tészta lágyságától, vagy keménységétől függően vagy lisztet, vagy folyadékot önthetünk hozzá (liszt minősége a meghatározó!).

    Megkelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét beirdaljuk és tepsibe rakjuk. Még hagyjuk kelni fél órát, utána tojással lekenjük a tetejét, szezámmaggal, fenyőmaggal és köménnyel megszórjuk és 200 fokos sütőbe tolva 20 perc alatt pirosra sütjük.
    Finom, puha pogácsa!

    Tipp:

    Ez olyan pogácsa, melybe a kacsazsír helyett vajat, margarint, vagy disznózsírt is tehetünk. Nekem volt kacsazsírom, ezért próbáltam azzal, és nagyon finom lett tőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá