Kacsazsíros burgonyás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 1 dl joghurt vagy kefir
- 3 evőkanál kacsazsír
- 1 közepes főtt burgonya reszelve
- 1 teás kanál só
- 1 kis kanál cukor
- 1 dl tejföl
A tetejére:
- 1egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 a kenéshez
- napraforgó mag
- kömény mag
Elkészítése:
A langyos tejben az élesztőt cukorral felfuttatom. Amikor felfutott, összekeverem a tészta többi hozzávalójával, bedagasztom és duplájára kelesztem.
Amikor a tészta megkelt vékonyra kb 1 centisre kinyújtom, a tetejét bevagdosom tojással lekentem napraforgómaggal és köménnyel megszórom. Még egy fél órát meleg helyre teszem, hogy megkeljen és meleg 180-200 fokos sütőbe szép pirosra megsütötöm. Nagyon finom könnyű omlós a tésztája.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »