Kacsazsíros burgonyás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 1 dl joghurt vagy kefir
- 3 evőkanál kacsazsír
- 1 közepes főtt burgonya reszelve
- 1 teás kanál só
- 1 kis kanál cukor
- 1 dl tejföl
A tetejére:
- 1egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 a kenéshez
- napraforgó mag
- kömény mag
Elkészítése:
A langyos tejben az élesztőt cukorral felfuttatom. Amikor felfutott, összekeverem a tészta többi hozzávalójával, bedagasztom és duplájára kelesztem.
Amikor a tészta megkelt vékonyra kb 1 centisre kinyújtom, a tetejét bevagdosom tojással lekentem napraforgómaggal és köménnyel megszórom. Még egy fél órát meleg helyre teszem, hogy megkeljen és meleg 180-200 fokos sütőbe szép pirosra megsütötöm. Nagyon finom könnyű omlós a tésztája.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »