Juhtúrós rudacskák recept
Galéria (5)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg juhtúró
- 50 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg margarin
- 2*150 g tejföl
- 1 ek só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Elkeverjük a lisztet a sütőporral és sóval, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a juhtúrót, majd lágy tésztát gyúrunk belőle.
Legalább 2-3 órát pihentetjük hűtőszekrényben, de elkészíthetjük a tésztát előző nap i. Pihentetés után a tésztát kétfelé vesszük, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tetejüket tojással megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Derelye-, vagy pizzavágóval kis rudakat vágunk belőle.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, 25 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
A második adagot ugyanígy elkészítjük. Összesen kb. 160 db rudacska lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.