Juhtúrós pogácsa recept
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, egy pohárba öntjük, beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és meleg helyen felfuttatjuk benne az élesztőt.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, majd a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a tojássárgát, és jól összegyúrjuk az egészet. A cipót egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Egy nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk. A pogácsákat a tepsibe tesszük, a tetejüket konyhai ollóval 3 helyen megcsipkedjük, majd felvert tojással megkenjük. Elektromos sütőben 170 fokon 20 percig, majd 200 fokon 10 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

