Juhtúrós pogácsa recept

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, egy pohárba öntjük, beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és meleg helyen felfuttatjuk benne az élesztőt.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, majd a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a tojássárgát, és jól összegyúrjuk az egészet. A cipót egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Egy nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk. A pogácsákat a tepsibe tesszük, a tetejüket konyhai ollóval 3 helyen megcsipkedjük, majd felvert tojással megkenjük. Elektromos sütőben 170 fokon 20 percig, majd 200 fokon 10 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »