Juhtúrós apró pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg juhtúró
- 50 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg margarin
- 2 pohár tejföl
- 1 ek só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Elkeverem a lisztet a sütőporral és sóval, majd összemorzsolom a margarinnal. Ezután hozzáadom a tejfölt és a juhtúrót, majd lágy tésztát gyúrok belőle.
Legalább 2-3 órát pihentetem hűtőszekrényben, de elkészíthetem a tésztát előző este is.
Pihentetés után, a tésztát kétfelé veszem, ujjnyi vastagságúra nyújtom és kis pogácsákat szaggatok belőle.
Sütőpapíros tepsibe rakom és a tetejüket tojással megkenem, majd megszóróm reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 25 perc alatt, 200 fokon készre sütöm.
A második adagot ugyanígy elkészítem, majd kisütöm. Összesen kb. 140 db pogácsa lesz.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »