Juhtúrós apró pogácsa recept
Galéria (10)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg juhtúró
- 50 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg margarin
- 2 pohár tejföl
- 1 ek só
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Elkeverem a lisztet a sütőporral és sóval, majd összemorzsolom a margarinnal. Ezután hozzáadom a tejfölt és a juhtúrót, majd lágy tésztát gyúrok belőle.
Legalább 2-3 órát pihentetem hűtőszekrényben, de elkészíthetem a tésztát előző este is.
Pihentetés után, a tésztát kétfelé veszem, ujjnyi vastagságúra nyújtom és kis pogácsákat szaggatok belőle.
Sütőpapíros tepsibe rakom és a tetejüket tojással megkenem, majd megszóróm reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 25 perc alatt, 200 fokon készre sütöm.
A második adagot ugyanígy elkészítem, majd kisütöm. Összesen kb. 140 db pogácsa lesz.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.