Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti fonott kalács recept

Húsvéti fonott kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5-3 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4-5 kávéskanál cukor
    • csipet só
    • 5 dkg langyos, olvasztott vaj

    Töltelék:

    • főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • főtt, füstölt tarja
    • füstölt kolbász
    • ecetes torma

    Elkészítése:

    Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vaj kivételével összedolgozzuk a többi hozzávalóval, jól kidagasztjuk. Ha szép sima, hólyagos a tészta, apránként beledolgozzuk az olvasztott, de már kihűlt vajat. Ismét kidolgozzuk a tésztánkat.

    Ha már elválik az edény oldalától, meglisztezzük a tetejét és duplájára kelesztjük.

    Mikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, gondolatban 3 részre osztjuk, a középső részt megkenjük az ecetes tormával, tetszőlegesen megrakjuk a tojás, kolbász, tarja trióval. A tészta két szélét késsel csíkokra vagdossuk és egymást keresztezve beborítjuk vele a tölteléket.

    A kész kalácsokat sütőpapíros tepsire tesszük, majd újból kelesztjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá