Húsvéti fonott kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vaj kivételével összedolgozzuk a többi hozzávalóval, jól kidagasztjuk. Ha szép sima, hólyagos a tészta, apránként beledolgozzuk az olvasztott, de már kihűlt vajat. Ismét kidolgozzuk a tésztánkat.
Ha már elválik az edény oldalától, meglisztezzük a tetejét és duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, gondolatban 3 részre osztjuk, a középső részt megkenjük az ecetes tormával, tetszőlegesen megrakjuk a tojás, kolbász, tarja trióval. A tészta két szélét késsel csíkokra vagdossuk és egymást keresztezve beborítjuk vele a tölteléket.
A kész kalácsokat sütőpapíros tepsire tesszük, majd újból kelesztjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

