Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos pite tejföllel és magvakkal recept

Húsos pite tejföllel és magvakkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 500 g finomliszt
    • 250 g kocka margarin
    • 45 g élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 kávés kanál cukor
    • 2 kávéskanál só

    Töltelék:

    • 500 g darált sertéshús
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1- 2 evőkanál ételízesítő
    • bors
    • 1 pohár tejföl

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kávéskanál tejföl
    • őrölt magvak (köménymag, naprafogómag, tökmag, szezámmag stb)

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral összekeverjük, majd meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet összekeverjük a sóval, majd belereszeljük a margarint. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez és tésztát gyúrunk belőle.

    Két részre osztjuk és fél óráig szobahőmérsékleten pihentetjük.

    Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Ehhez apróra felkockázzuk a hagymát és kevés olajon üvegesre dinszteljük. A húsba belekeverjük a fűszereket, majd a hagymán ezt is dinszteljük, éppen csak annyira, hogy elveszítse a rózsaszín színét és fehér legyen. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

    Ezalatt, ha a tészta már megkelt, két egyforma nagyságú lapot nyújtunk belőle és az egyiket sütőpapírra helyezve a tepsibe tesszük.

    Ha a hús már kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük benne és az egész masszát egyenletesen elosztjuk a tepsiben lévő tésztán. Erre kerül a második lap tészta.

    A tészta tetejét megkenjük tojássárgája és tejföl keverékével, megsózzuk és gazdagon megszórjuk őrölt magvakkal. Előmelegitett sütőben sütjük 200 fokon 30-40 percig. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarna színt kap.

    Tipp:

    Felszelés előtt érdemes kicsit várni vele, így a töltelék már nem folyik és nem lesz annyira nehéz az étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá