Házikolbászos tátika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg leveles tészta (2 csomag)
- 1 pár kolbász
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A fagyasztott leveles tésztát kiolvasztom, majd lisztezett deszkán vékonyra (3-4 mm) kinyújtom.
A karikára vágott kolbászokat a tészta szélétől 5 centiméterre felsorakoztatom, köztük 3 centis közöket hagyva, majd a tészta szélét visszahajtom rá.
Úgy szaggatom ki pogácsaszaggatóval, vagy likőrös pohárral, hogy a felhajtás is beleessen. Ezzel a kis pogácsák az egyik oldalukon rögzítődnek és a sütés közben a leveles tészta csak a másik oldalon fog kinyílni.
A pogácsákat sütőpapírra sorakoztatom, megkenem tojássárgájával, megszórom reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütöm.
Gyönyörű, egyik oldalon tátogó pogik lesznek belőlük.
Gyulai házikolbászból készült, de elkészíthető virslivel is, azt viszont érdemes ketchupba, vagy mustárba forgatni előtte.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »