Házikolbászos tátika

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg leveles tészta (2 csomag)
  • 1 pár kolbász
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A fagyasztott leveles tésztát kiolvasztom, majd lisztezett deszkán vékonyra (3-4 mm) kinyújtom.

A karikára vágott kolbászokat a tészta szélétől 5 centiméterre felsorakoztatom, köztük 3 centis közöket hagyva, majd a tészta szélét visszahajtom rá.

Úgy szaggatom ki pogácsaszaggatóval, vagy likőrös pohárral, hogy a felhajtás is beleessen. Ezzel a kis pogácsák az egyik oldalukon rögzítődnek és a sütés közben a leveles tészta csak a másik oldalon fog kinyílni.

A pogácsákat sütőpapírra sorakoztatom, megkenem tojássárgájával, megszórom reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütöm.

Gyönyörű, egyik oldalon tátogó pogik lesznek belőlük.

Gyulai házikolbászból készült, de elkészíthető virslivel is, azt viszont érdemes ketchupba, vagy mustárba forgatni előtte.