Házi krumplis kenyér recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 közepes krumpli főve és összetörve
- 2 kk só
- 1 kk cukor
- 2,5 dl langyos tej
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk egy kevés langyos, cukros tejbe, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert többi hozzávalót és a maradék tejet. Ha igényel még egy kicsi langyos vizet dolgozhatunk hozzá. Körülbelül két órát kelesztjük langyos helyen, majd félbevágjuk és olajos kézzel két, egyforma méretű cipót formálunk. Tepsibe helyezzük, és a tetejét párszor bevágjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben szép barnára sütjük. A sütő aljába egy edénybe vizet teszünk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »