Házi krumplis kenyér recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 közepes krumpli főve és összetörve
- 2 kk só
- 1 kk cukor
- 2,5 dl langyos tej
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk egy kevés langyos, cukros tejbe, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert többi hozzávalót és a maradék tejet. Ha igényel még egy kicsi langyos vizet dolgozhatunk hozzá. Körülbelül két órát kelesztjük langyos helyen, majd félbevágjuk és olajos kézzel két, egyforma méretű cipót formálunk. Tepsibe helyezzük, és a tetejét párszor bevágjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben szép barnára sütjük. A sütő aljába egy edénybe vizet teszünk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »