Habkönnyű pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 kanál zsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kanál cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál tejföl
- 2 közepes krumpli
Elkészítése:
Először felfuttatom az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel.
Hozzáöntöm a lisztet, jöhet hozzá a margarin, a zsír és a tejföl. Megsózom,majd a tojásnak a fehérjét teszem csak hozzá, a sárgája a tetejére megy.
A burgonyát már előre megpucoltam,megfőztem kockára vágva és összetörtem. Végül ezt adom hozzá.Majd jól összedolgozom, egy könnyű tésztát kapunk. Kb. félórát kelesztem műanyag kelesztőtálban.
Nyújtásnál mindkét oldalát belisztezem,de mivel tényleg habkönnyű pillanatok alatt kinyújtható.
Késsel becsíkozom és kiszaggatom,még hagyom kb. 10 percet állni,megkenem a tojássárgával és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm.
Ebből az adagból két tepsi jön ki, kb. 50 db. Pihe-puha pogácsa,pillanatok alatt elfogy. Jó étvágyat hozzá!