Habkönnyű pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 kanál zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kanál cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál tejföl
- 2 közepes krumpli
Elkészítése:
Először felfuttatom az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel.
Hozzáöntöm a lisztet, jöhet hozzá a margarin, a zsír és a tejföl. Megsózom,majd a tojásnak a fehérjét teszem csak hozzá, a sárgája a tetejére megy.
A burgonyát már előre megpucoltam,megfőztem kockára vágva és összetörtem. Végül ezt adom hozzá.Majd jól összedolgozom, egy könnyű tésztát kapunk. Kb. félórát kelesztem műanyag kelesztőtálban.
Nyújtásnál mindkét oldalát belisztezem,de mivel tényleg habkönnyű pillanatok alatt kinyújtható.
Késsel becsíkozom és kiszaggatom,még hagyom kb. 10 percet állni,megkenem a tojássárgával és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm.
Ebből az adagból két tepsi jön ki, kb. 50 db. Pihe-puha pogácsa,pillanatok alatt elfogy. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »