Habkönnyű pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 kanál zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kanál cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál tejföl
- 2 közepes krumpli
Elkészítése:
Először felfuttatom az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel.
Hozzáöntöm a lisztet, jöhet hozzá a margarin, a zsír és a tejföl. Megsózom,majd a tojásnak a fehérjét teszem csak hozzá, a sárgája a tetejére megy.
A burgonyát már előre megpucoltam,megfőztem kockára vágva és összetörtem. Végül ezt adom hozzá.Majd jól összedolgozom, egy könnyű tésztát kapunk. Kb. félórát kelesztem műanyag kelesztőtálban.
Nyújtásnál mindkét oldalát belisztezem,de mivel tényleg habkönnyű pillanatok alatt kinyújtható.
Késsel becsíkozom és kiszaggatom,még hagyom kb. 10 percet állni,megkenem a tojássárgával és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm.
Ebből az adagból két tepsi jön ki, kb. 50 db. Pihe-puha pogácsa,pillanatok alatt elfogy. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

