Habkönnyű pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 kanál zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kanál cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál tejföl
- 2 közepes krumpli
Elkészítése:
Először felfuttatom az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel.
Hozzáöntöm a lisztet, jöhet hozzá a margarin, a zsír és a tejföl. Megsózom,majd a tojásnak a fehérjét teszem csak hozzá, a sárgája a tetejére megy.
A burgonyát már előre megpucoltam,megfőztem kockára vágva és összetörtem. Végül ezt adom hozzá.Majd jól összedolgozom, egy könnyű tésztát kapunk. Kb. félórát kelesztem műanyag kelesztőtálban.
Nyújtásnál mindkét oldalát belisztezem,de mivel tényleg habkönnyű pillanatok alatt kinyújtható.
Késsel becsíkozom és kiszaggatom,még hagyom kb. 10 percet állni,megkenem a tojássárgával és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm.
Ebből az adagból két tepsi jön ki, kb. 50 db. Pihe-puha pogácsa,pillanatok alatt elfogy. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »