Gyors, élesztőmentes cukkinis pogácsa recept
Hozzávalók:
- 40 dkg graham liszt (gluténmentes változatban én hajdinalisztet használok )
- 10 dkg zabpehely (gluténmentes diétában gluténmentes zabpehely)
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek szezámmag (vagy vegyes magvak )
- 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
- 1 cukkini
- 1 tk pirospaprika
- só
- víz
Elkészítése:
Tedd a hozzávalókat egy tálba és jól keverd össze. Majd annyi vizet tegyél hozzá, hogy, egy lágy formázható tésztát kapj.
Formázz a kezedbe kis pogácsákat és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Akár kanállal is szaggathatod. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 20 perc)
Tipp:
Nyáron a pogácsa ideális étel kiránduláshoz, kerti partikhoz, utazáshoz. Reggel elkészítheted, könnyen szállítható és egész nap bármikor eheted. Ugyan én nem nagyon eszem több napos ételt, de egy pogácsa még másnap is fogyaszthat:)
Tálalhatod salátákkal, párolt zöldségekkel vagy levesekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










