Gyors, élesztőmentes cukkinis pogácsa recept
Hozzávalók:
- 40 dkg graham liszt (gluténmentes változatban én hajdinalisztet használok )
- 10 dkg zabpehely (gluténmentes diétában gluténmentes zabpehely)
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek szezámmag (vagy vegyes magvak )
- 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
- 1 cukkini
- 1 tk pirospaprika
- só
- víz
Elkészítése:
Tedd a hozzávalókat egy tálba és jól keverd össze. Majd annyi vizet tegyél hozzá, hogy, egy lágy formázható tésztát kapj.
Formázz a kezedbe kis pogácsákat és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Akár kanállal is szaggathatod. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 20 perc)
Tipp:
Nyáron a pogácsa ideális étel kiránduláshoz, kerti partikhoz, utazáshoz. Reggel elkészítheted, könnyen szállítható és egész nap bármikor eheted. Ugyan én nem nagyon eszem több napos ételt, de egy pogácsa még másnap is fogyaszthat:)
Tálalhatod salátákkal, párolt zöldségekkel vagy levesekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »










