Grissini recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- fél tk só
- 1,5 ek olívaolaj
- 2 ek reszelt parmezán
- 1 dl langyos víz
- 1 dkg élesztő
- fűszerek (pl. rozmaring, fokhagyma, bazsalikom, stb.)
Elkészítése:
A langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát dagasztunk (ízlés szerint bármilyen fűszert tehetünk a tésztájába). 30-40 percig meleg helyen kelesztjük.
Téglalappá nyújtjuk, csíkokra vágjuk, és kb. 15-20 cm-es, ujjnyi vastag rudakká sodorjuk. A felületét egy kis vízzel bekenjük és megszórjuk szezámmaggal, parmezánnal, rozmaringgal vagy amivel szeretnénk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »