Gombás tekercsek recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag leveles tészta
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 10 dkg krémsajt
- 2 ek liszt
- só
- bors
- petrezselyem vagy kakukkfű
- tojás a tészta megkenéséhez
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt gombát, pároljuk, majd lepirítjuk. Ekkor hozzákeverjük a lisztet, felöntjük főzőtejszínnel, belekeverjük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk. (Ha túl sűrű lenne, adhatunk hozzá kevés tejet.) Végül aprított zöldfűszerrel ízesítjük, és kihűtjük.
A leveles tésztát megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, majd 1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, megkenjük felvert tojással, és 200°C-on 25 perc alatt megsütjük.
Langyosan tálaljuk.
Tipp:
A gomba fajtája ízlésünktől és pénztárcánktól függ: csiperke, barna csiperke, vargánya, esetleg ízfokozásként szárított gomba, stb.
A gombás tekercsek kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 182 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 14 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.