Gombás tekercsek recept

Hozzávalók:
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag leveles tészta
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 10 dkg krémsajt
- 2 ek liszt
- só
- bors
- petrezselyem vagy kakukkfű
- tojás a tészta megkenéséhez
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt gombát, pároljuk, majd lepirítjuk. Ekkor hozzákeverjük a lisztet, felöntjük főzőtejszínnel, belekeverjük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk. (Ha túl sűrű lenne, adhatunk hozzá kevés tejet.) Végül aprított zöldfűszerrel ízesítjük, és kihűtjük.
A leveles tésztát megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, majd 1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, megkenjük felvert tojással, és 200°C-on 25 perc alatt megsütjük.
Langyosan tálaljuk.
Tipp:
A gomba fajtája ízlésünktől és pénztárcánktól függ: csiperke, barna csiperke, vargánya, esetleg ízfokozásként szárított gomba, stb.
A gombás tekercsek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »