Gombás tekercsek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás tekercsek

Hozzávalók:

  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csomag leveles tészta
  • 50 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 ek liszt
  • bors
  • petrezselyem vagy kakukkfű
  • tojás a tészta megkenéséhez

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt gombát, pároljuk, majd lepirítjuk. Ekkor hozzákeverjük a lisztet, felöntjük főzőtejszínnel, belekeverjük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk. (Ha túl sűrű lenne, adhatunk hozzá kevés tejet.) Végül aprított zöldfűszerrel ízesítjük, és kihűtjük.

A leveles tésztát megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, majd 1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, megkenjük felvert tojással, és 200°C-on 25 perc alatt megsütjük.

Langyosan tálaljuk.

Tipp:

A gomba fajtája ízlésünktől és pénztárcánktól függ: csiperke, barna csiperke, vargánya, esetleg ízfokozásként szárított gomba, stb.