Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes sajtos roló szendvics recept

Gluténmentes sajtos roló szendvics
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 20 dkg Spar free from Universal liszt
    • 6 dkg reszelt trappista sajt
    • 12 dkg vaj
    • 1 mokkáskanál só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 pohár tejföl (75g)

    Krém:

    • 5 dkg reszelt trappista sajt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2, 5 evőkanál útifű maghéj (Psyllium husk)
    • 2 dl tej
    • 5 dkg vaj

    Hempergetéshez:

    • kb 15 dkg trappista, vagy füstölt sajt ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára betesszük a hűtőbe. Vékonyra kinyújtjuk és a legkisebb pogácsaszaggatóval kis tallérokat szúrunk ki belőle, majd előmelegített sütőben 180 fokon világosbarnára sütjük. (kb 10 perc)

    Amíg sül, elkészítjük a krémet. A vaj kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd sűrű krémmé főzzük. Amint kihűlt, hozzáadjuk a vajat is.

    Egy-egy tallért jó vastagon megkenünk krémmel, majd összeragasztjuk őket és meghempergetjük reszelt sajtban.

    Tipp:

    Sajtos roló szendvicsnek neveztem el, mert csak az íze egyezik meg a sajtos rolóéval, a formája nem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek