Gluténmentes sajtos roló szendvics recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg Spar free from Universal liszt
- 6 dkg reszelt trappista sajt
- 12 dkg vaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1/2 pohár tejföl (75g)
Krém:
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2, 5 evőkanál útifű maghéj (Psyllium husk)
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
Hempergetéshez:
- kb 15 dkg trappista, vagy füstölt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára betesszük a hűtőbe. Vékonyra kinyújtjuk és a legkisebb pogácsaszaggatóval kis tallérokat szúrunk ki belőle, majd előmelegített sütőben 180 fokon világosbarnára sütjük. (kb 10 perc)
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A vaj kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd sűrű krémmé főzzük. Amint kihűlt, hozzáadjuk a vajat is.
Egy-egy tallért jó vastagon megkenünk krémmel, majd összeragasztjuk őket és meghempergetjük reszelt sajtban.
Tipp:
Sajtos roló szendvicsnek neveztem el, mert csak az íze egyezik meg a sajtos rolóéval, a formája nem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »