Füstölt csülkös pogácsa recept

Elkészítése:
A puhára főtt és kihűlt csülköt húsdarálón ledaráljuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt (nem szükséges futtatni). Hozzáadjuk a ledarált csülköt, a sót, a borsot, a tojást. Elkezdjük kézzel összedolgozni és kanalanként adagoljuk hozzá a tejfölt.
Nem biztos, hogy szükséges az összes hozzá, mert ez függ a csülök zsírosságától, a tojás nagyságától. Akkor jó, ha nem túl kemény a tészta és nem is túl lágy. Jól kidagasztjuk és meleg helyen, lefedve 1 órát kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, másfél ujjnyi vastagra elnyújtjuk. Egy éles késsel becsíkozzuk. Egy lisztbe mártott közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Letakarva további 20 percet kelesztjük, amíg bemelegszik a sütő. Egy egész tojást kicsit felverünk egy csipet sóval és borssal, lekenjük vele a pogácsák tetejét. 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
28 db pogácsa lett ebből az adag tésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »