Friss, ropogós baguette recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt (én bl-55-öst használtam)
- 1 csomag porélesztő (7 g)
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
- 2 dl víz
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
A hozzávalókat összekevertem, majd 10 percig dagasztottam (kézzel). Akinek van kenyérsütő gépe, csinálhatja abban is.
Fél óráig kelesztettem letakarva, majd három részre osztottam. Megformáztam, tepsire raktam, majd ismét lefedtem konyharuhával, és újabb fél óráig kelesztettem.
A sütőt felmelegítettem közben (220 fok), majd a bagetteket megvágtam, és lespricceltem vízzel. Kb. fél óra alatt készre sültek. Amikor kivettem, ismét megspricceltem vízzel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

