Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Friss, ropogós baguette recept

Friss, ropogós baguette
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt (én bl-55-öst használtam)
    • 1 csomag porélesztő (7 g)
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kávéskanál só
    • 2 dl víz
    • 0,5 dl tej

    Elkészítése:

    A hozzávalókat összekevertem, majd 10 percig dagasztottam (kézzel). Akinek van kenyérsütő gépe, csinálhatja abban is.

    Fél óráig kelesztettem letakarva, majd három részre osztottam. Megformáztam, tepsire raktam, majd ismét lefedtem konyharuhával, és újabb fél óráig kelesztettem.

    A sütőt felmelegítettem közben (220 fok), majd a bagetteket megvágtam, és lespricceltem vízzel. Kb. fél óra alatt készre sültek. Amikor kivettem, ismét megspricceltem vízzel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá