Friss, ropogós baguette recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt (én bl-55-öst használtam)
- 1 csomag porélesztő (7 g)
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
- 2 dl víz
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
A hozzávalókat összekevertem, majd 10 percig dagasztottam (kézzel). Akinek van kenyérsütő gépe, csinálhatja abban is.
Fél óráig kelesztettem letakarva, majd három részre osztottam. Megformáztam, tepsire raktam, majd ismét lefedtem konyharuhával, és újabb fél óráig kelesztettem.
A sütőt felmelegítettem közben (220 fok), majd a bagetteket megvágtam, és lespricceltem vízzel. Kb. fél óra alatt készre sültek. Amikor kivettem, ismét megspricceltem vízzel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.