Friss, ropogós baguette

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Friss, ropogós baguette

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt (én bl-55-öst használtam)
  • 1 csomag porélesztő (7 g)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl víz
  • 0,5 dl tej

Elkészítése:

A hozzávalókat összekevertem, majd 10 percig dagasztottam (kézzel). Akinek van kenyérsütő gépe, csinálhatja abban is.

Fél óráig kelesztettem letakarva, majd három részre osztottam. Megformáztam, tepsire raktam, majd ismét lefedtem konyharuhával, és újabb fél óráig kelesztettem.

A sütőt felmelegítettem közben (220 fok), majd a bagetteket megvágtam, és lespricceltem vízzel. Kb. fél óra alatt készre sültek. Amikor kivettem, ismét megspricceltem vízzel.