Fokhagymás sajtos vendégváró rudak recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1,3 dl víz
- fél zacskó porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
- 1 kiskanál méz vagy cukor
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk só
Feltét:
- 2 ek vaj vagy margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- parmezán
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet vagy cukrot és beleszórjuk az élesztőt. Amikor felfutott akkor a többi hozzávalóval bedagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. (30-45 perc)
A vajat megolvasztjuk összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, a fokhagymás vajjal megkenjük, parmezánnal és reszelt sajttal megszórjuk.
Egy éles késsel vagy pizzavágóval tetszőlegesen felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A fokhagymás sajtos vendégváró rudak kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »