Fokhagymás sajtos vendégváró rudak recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1,3 dl víz
- fél zacskó porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
- 1 kiskanál méz vagy cukor
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk só
Feltét:
- 2 ek vaj vagy margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- parmezán
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet vagy cukrot és beleszórjuk az élesztőt. Amikor felfutott akkor a többi hozzávalóval bedagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. (30-45 perc)
A vajat megolvasztjuk összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, a fokhagymás vajjal megkenjük, parmezánnal és reszelt sajttal megszórjuk.
Egy éles késsel vagy pizzavágóval tetszőlegesen felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A fokhagymás sajtos vendégváró rudak kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »