Fokhagymás sajtos vendégváró rudak recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1,3 dl víz
- fél zacskó porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
- 1 kiskanál méz vagy cukor
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk só
Feltét:
- 2 ek vaj vagy margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- parmezán
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet vagy cukrot és beleszórjuk az élesztőt. Amikor felfutott akkor a többi hozzávalóval bedagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. (30-45 perc)
A vajat megolvasztjuk összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, a fokhagymás vajjal megkenjük, parmezánnal és reszelt sajttal megszórjuk.
Egy éles késsel vagy pizzavágóval tetszőlegesen felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A fokhagymás sajtos vendégváró rudak kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »