Fokhagymás rudacskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 g élesztő
- 200 ml langyos víz
- 1 tk cukor
- 700 g sima liszt
- 50 ml olívaolaj
- 150 ml víz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 ek só
Tetejére:
- 100 ml olaj
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Elkészítjük a kovászt: a langyos vízben elkeverjük az élesztőt és a cukrot.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, olajat, a tojást és a kovászt. Dagasztógépben alaposan összekeverjük (ha túl lágy tésztát kapunk, adjunk hozzá még lisztet). Meleg helyen 30 percet kelesztjük, majd lisztezett deszkán kb 24-25 egyforma darabra vágjuk. A darabokat a kezünkkel kisodorjuk, majd olajozott tepsibe tesszük.
A zúzott fokhagymát elkeverjük az olajban, megsózzuk és ezzel megkenjük a rudakat. Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Amint kivesszük a sütőből, újra megkenjük a fokhagymás olajjal. Tartármártással, édes-csípős mártással kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »