Fetás quiche recept
Hozzávalók egy 20 cm-es quiche formához:
- 30 dkg fagyasztott leveles tészta
- 2 dkg vaj
- 1/2 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg friss madársaláta
- 1,5 dl főző tejszín
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
- szerecsendió
- 15 dkg feta sajt
Díszítéshez:
- néhány darab fekete olívabogyó
- pár darab salátalevelet tegyünk félre
Elkészítése:
A tésztát kiolvasztjuk és ha szükséges kicsit kinyújtjuk, majd kézzel a pités formába igazgatjuk, villával megszurkáljuk.
Egy magas falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a vékony szeletekre vágott hagymát ebben megpirítjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Ezután a madársalátát enyhén megfonnyasztjuk, beleöntjük a tejszínt, végül a tojásokat keverjük hozzá, majd fűszerezzük.
Kicsit hűtjük, majd a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztán, majd a lereszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos, előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Akkor sült meg tökéletesen, ha a teteje kezd pirulni és a belseje még nem kemény. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd szétvágjuk és így tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

