Fetás quiche recept

Hozzávalók egy 20 cm-es quiche formához:
- 30 dkg fagyasztott leveles tészta
- 2 dkg vaj
- 1/2 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg friss madársaláta
- 1,5 dl főző tejszín
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- szerecsendió
- 15 dkg feta sajt
Díszítéshez:
- néhány darab fekete olívabogyó
- pár darab salátalevelet tegyünk félre
Elkészítése:
A tésztát kiolvasztjuk és ha szükséges kicsit kinyújtjuk, majd kézzel a pités formába igazgatjuk, villával megszurkáljuk.
Egy magas falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a vékony szeletekre vágott hagymát ebben megpirítjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Ezután a madársalátát enyhén megfonnyasztjuk, beleöntjük a tejszínt, végül a tojásokat keverjük hozzá, majd fűszerezzük.
Kicsit hűtjük, majd a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztán, majd a lereszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos, előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Akkor sült meg tökéletesen, ha a teteje kezd pirulni és a belseje még nem kemény. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd szétvágjuk és így tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »