Fetás quiche recept

Hozzávalók egy 20 cm-es quiche formához:
- 30 dkg fagyasztott leveles tészta
- 2 dkg vaj
- 1/2 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg friss madársaláta
- 1,5 dl főző tejszín
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- szerecsendió
- 15 dkg feta sajt
Díszítéshez:
- néhány darab fekete olívabogyó
- pár darab salátalevelet tegyünk félre
Elkészítése:
A tésztát kiolvasztjuk és ha szükséges kicsit kinyújtjuk, majd kézzel a pités formába igazgatjuk, villával megszurkáljuk.
Egy magas falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a vékony szeletekre vágott hagymát ebben megpirítjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Ezután a madársalátát enyhén megfonnyasztjuk, beleöntjük a tejszínt, végül a tojásokat keverjük hozzá, majd fűszerezzük.
Kicsit hűtjük, majd a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztán, majd a lereszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos, előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Akkor sült meg tökéletesen, ha a teteje kezd pirulni és a belseje még nem kemény. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd szétvágjuk és így tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »