Extra sajtos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 natúr tömlős sajtkrém
- 1 cs sütőpor
- 1 kávés kanál só
- 30 dkg trappista sajt
- köménymag
Elkészítése:
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a sajtkrémet, a kávés kanál sót és kb húsz dkg reszelt trappista sajtot.
Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük 1 db felvert tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal valamint köménymaggal.
Éles késsel vagy derelye vágóval feldaraboljuk.
Az így kapott rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »