Extra sajtos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 natúr tömlős sajtkrém
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kávés kanál só
  • 30 dkg trappista sajt
  • köménymag

Elkészítése:

A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a sajtkrémet, a kávés kanál sót és kb húsz dkg reszelt trappista sajtot.

Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük 1 db felvert tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal valamint köménymaggal.

Éles késsel vagy derelye vágóval feldaraboljuk.

Az így kapott rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.