Eszterházy sajtos csigák recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 kocka margarin
- 1 kávéskanál só
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csomag sütőpor
- pici tej
Eredeti krém:
- 25 dkg margarin
- ízlés szerint:
- pirospaprika
- só,
- 25 dkg reszelt sajt
- fűszerezés szabadon: bors, oregánó, majoránna, köménymag
Saját krém kreálmány:
- 25 dkg túró
- pici tejföl (ne legyen túl puha a túró, mert kifolyik)
- só
- kapor
Elkészítés:
A tészta minden hozzávalóját jó alaposan összegyúrjunk, majd több (3-4) részre osztjuk és kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük az elkészített krémmel (ha a margarinosat választjuk, akkor kenés után sajtot szórunk rá) és feltekerjük a tésztát. Érdemes feltekerten, fóliába csomagolva egy éjszakát hűtőben pihentetni, de nem kötelező, akár azonnal is készíthető. Felszeleteljük a kis rudakat kb 0,5 cm vastagságú karikákra, és sütőpapíron kisütjük. Máris fogyasztható!
Ha szeretnénk megőrizni puhaságát, sütés után szinte azonnal rakjuk zacskóba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »