Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dupla sajtos stangli recept

Dupla sajtos stangli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg rétesliszt
    • 10 dkg reszelt sajt (trappista)
    • 25 dkg vaj
    • 2 dkg friss élesztő
    • 0,5 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek só
    • 1-2 dl tejföl

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt (füstölt, ementáli…)

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk. A tejfölt részletekben adjuk hozzá, és csak annyit, hogy puha, jól nyújtható tésztát kapjunk. 30 percre hűtőbe tesszük.

    A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

    A tésztát kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. (Ez más fajta, mint amit a tésztába gyúrtam, nálam saját készítésű ementáli.) Derelyevágóval, vagy pizzavágóval 1 x 5 cm-es rudakat vágunk.

    Sütőpapíros tepsibe rakjuk, és 30 perc alatt 170 fokon készre sütjük.

    A dupla sajtos stangli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 369 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá