Dupla sajtos stangli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 10 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 25 dkg vaj
  • 2 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 2 tojás
  • 1 ek só
  • 1-2 dl tejföl

Tetejére:

  • 1 tojás
  • reszelt sajt (füstölt, ementáli…)

Elkészítése:

Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk. A tejfölt részletekben adjuk hozzá, és csak annyit, hogy puha, jól nyújtható tésztát kapjunk. 30 percre hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A tésztát kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. (Ez más fajta, mint amit a tésztába gyúrtam, nálam saját készítésű ementáli.) Derelyevágóval, vagy pizzavágóval 1 x 5 cm-es rudakat vágunk.

Sütőpapíros tepsibe rakjuk, és 30 perc alatt 170 fokon készre sütjük.