Dobócsilllag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 gramm natúr joghurt
- 3 ek olaj
- 1,5 tk só
- 1 ek cukor
- 1,8 dl víz
- 2 dkg élesztő
Töltelék:
- sonka
- tejföl
- só
- bors
- reszelt sajt
- aprított lila hagyma ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összekeverjük a tej, cukor és az élesztő kivételével.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és az alapanyagokhoz adjuk, majd dagasztjuk. Aztán kelesztjük.
A töltelékhez a sonkát apró kockára vágjuk, adjunk hozzá pár kanál tejfölt, apró kockára vágott hagymát, ízesítsük sóval, borssal. (Kenhető legyen és annyi, hogy két lapot be tudjunk fedni vele.)
A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, 2-3 mm vékony kör alakúra nyújtjuk őket. Olajozott tepsire helyezünk egy kört, megkenjük a fele töltelékkel, szélét ne nagyon, majd tegyük rá egy másik kinyújtott lapot (majd a másik két lappal és töltelékkel is így járjunk el).
Egy poharat lisztezzünk meg és tegyük a kör közepére, de ne szakítsa át a tésztát. Csíkozzuk fel a tésztát 16 részre vagy amennyire tudjuk a pohárig bevágva, majd minden csíkot tekerjünk meg kétszer-háromszor. Fél órát pihentetjük.
Tojással kenjük meg és díszítsük lenmaggal, szezámmaggal, esetleg mákkal. 180 fokos előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »