Diós sajtfánk sütőben sütve recept

Hozzávalók:
- 20 dkg feta sajt
- 15 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája
- 1 marék pirított dió feldarabolva
- fűszerek (nálam: só, fokhagymás só, grillfűszer)
Elkészítése
A tejet a vajjal felforraljuk. Beletesszük a lisztet és addig kavarjuk, amíg el nem válik az edény falától. Nekem ez rögtön megtörtént, azt hittem, ez egy komolyabb “beavatkozás” lesz :)
Levesszük a tűzről és kis hűlés után belekeverjük a tojásokat, a fűszereket, a diót és az összemorzsolt sajtot. Sütőpapíros tepsibe 2 teáskanál segítségével kis halmokat formázunk.
A tetejüket a maradék tojásfehérjével megkenjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük. Nagyon puha, könnyű tésztájú kis fánkocskák lesznek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »