Diós sajtfánk sütőben sütve recept

Hozzávalók:
- 20 dkg feta sajt
- 15 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája
- 1 marék pirított dió feldarabolva
- fűszerek (nálam: só, fokhagymás só, grillfűszer)
Elkészítése
A tejet a vajjal felforraljuk. Beletesszük a lisztet és addig kavarjuk, amíg el nem válik az edény falától. Nekem ez rögtön megtörtént, azt hittem, ez egy komolyabb “beavatkozás” lesz :)
Levesszük a tűzről és kis hűlés után belekeverjük a tojásokat, a fűszereket, a diót és az összemorzsolt sajtot. Sütőpapíros tepsibe 2 teáskanál segítségével kis halmokat formázunk.
A tetejüket a maradék tojásfehérjével megkenjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük. Nagyon puha, könnyű tésztájú kis fánkocskák lesznek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »