Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós sajtfánk sütőben sütve recept

Diós sajtfánk sütőben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg feta sajt
    • 15 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 8 dkg vaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája
    • 1 marék pirított dió feldarabolva
    • fűszerek (nálam: só, fokhagymás só, grillfűszer)

    Elkészítése

    A tejet a vajjal felforraljuk. Beletesszük a lisztet és addig kavarjuk, amíg el nem válik az edény falától. Nekem ez rögtön megtörtént, azt hittem, ez egy komolyabb “beavatkozás” lesz :)

    Levesszük a tűzről és kis hűlés után belekeverjük a tojásokat, a fűszereket, a diót és az összemorzsolt sajtot. Sütőpapíros tepsibe 2 teáskanál segítségével kis halmokat formázunk.

    A tetejüket a maradék tojásfehérjével megkenjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük. Nagyon puha, könnyű tésztájú kis fánkocskák lesznek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá