Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós pogácsa recept

Diós pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg darált dió
    • 2 dkg élesztő
    • 1-2 dl tejföl
    • 20 dkg margarin/vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 tk cukor
    • 1 csapott ek só
    • tojás a lekenéshez
    • 5 dkg apróra vágott dió díszítésnek

    Elkészítése:

    Pogácsa receptek sorát próbáltam már ki, de diós verziója még nem szerepelt az asztalunkon. Mivel szerencsére jónak mondható dió terméssel zártuk a múlt évet, a kísérletezésnek helye van a sütőben :))) Izgalmas ízvilág így sósan is, ami egy próbát mindenképpen megér!

    Lisztet, a darált diót és a sót összekeverjük és elmorzsoljuk benne az olvasztott margarint/vajat. 1 dl langyos tejfölben feloldjuk a cukrot, majd az élesztőt is hozzá adva kovászt készítünk.

    A tészta alapanyagait összekeverjük és a tojás sárgákkal együtt alaposan kidolgozzuk. Amennyiben szükséges még tejföllel lazíthatunk a tészta állagán. Félkemény pogácsa tésztát kell kapjunk :)

    Nejlonnal letakart edényben, langyos helyen, 30 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk.Nagy téglalapnyi felületet a képzeletbeli középvonalhoz hajtjuk mindkét rövidebb oldalról, majd az egész tésztát félbe. Így újabb 20 perc pihenő következik.

    Ezen műveletet megismételjük még egyszer, majd ujjnyi vastagra nyújtott tésztából 3 cm-es szaggatóval korongokat szúrunk.A tetejüket tojással kenjük és darált dióval hintjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Nosza! Kötényeket felkötni!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá