Diós pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 2 dkg élesztő
- 1-2 dl tejföl
- 20 dkg margarin/vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tk cukor
- 1 csapott ek só
- tojás a lekenéshez
- 5 dkg apróra vágott dió díszítésnek
Elkészítése:
Pogácsa receptek sorát próbáltam már ki, de diós verziója még nem szerepelt az asztalunkon. Mivel szerencsére jónak mondható dió terméssel zártuk a múlt évet, a kísérletezésnek helye van a sütőben :))) Izgalmas ízvilág így sósan is, ami egy próbát mindenképpen megér!
Lisztet, a darált diót és a sót összekeverjük és elmorzsoljuk benne az olvasztott margarint/vajat. 1 dl langyos tejfölben feloldjuk a cukrot, majd az élesztőt is hozzá adva kovászt készítünk.
A tészta alapanyagait összekeverjük és a tojás sárgákkal együtt alaposan kidolgozzuk. Amennyiben szükséges még tejföllel lazíthatunk a tészta állagán. Félkemény pogácsa tésztát kell kapjunk :)
Nejlonnal letakart edényben, langyos helyen, 30 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk.Nagy téglalapnyi felületet a képzeletbeli középvonalhoz hajtjuk mindkét rövidebb oldalról, majd az egész tésztát félbe. Így újabb 20 perc pihenő következik.
Ezen műveletet megismételjük még egyszer, majd ujjnyi vastagra nyújtott tésztából 3 cm-es szaggatóval korongokat szúrunk.A tetejüket tojással kenjük és darált dióval hintjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nosza! Kötényeket felkötni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »