Csillag alakú kolbászos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1 csipet cukor
- 1 dl tej
- 4 dkg friss élesztő
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg sertészsír
- 15 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 15 dkg kolbász
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
- 10 dkg sajt (szóráshoz)
Elkészítése:
A tejbe teszünk egy csipet cukrot, és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
Egy tálba tesszük a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a zsírt, a vajat, a tejfölt és a sót. Jól kidolgozzuk, és letakarva fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a felkockázott kolbászt, feltekerjük, félbehajtjuk, és lisztezett tálba téve, letakarva hűtőbe tesszük 2 óra hosszára.
Végül nyújtsuk ki 1,5 cm vastagságúra, és csillag kiszúróval kiszaggatjuk. (Bármilyen formájúra szaggathatjuk.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített, 200 fokos sütőben sütőben készre sütjük.
A csillag alakú kolbászos pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 25 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »