Csillag alakú kolbászos pogácsa recept
Hozzávalók:
- 1 csipet cukor
- 1 dl tej
- 4 dkg friss élesztő
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg sertészsír
- 15 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 15 dkg kolbász
- 1 kk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez) - 10 dkg sajt (szóráshoz)
Elkészítése:
A tejbe teszünk egy csipet cukrot, és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
Egy tálba tesszük a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a zsírt, a vajat, a tejfölt és a sót. Jól kidolgozzuk, és letakarva fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a felkockázott kolbászt, feltekerjük, félbehajtjuk, és lisztezett tálba téve, letakarva hűtőbe tesszük 2 óra hosszára.
Végül nyújtsuk ki 1,5 cm vastagságúra, és csillag kiszúróval kiszaggatjuk. (Bármilyen formájúra szaggathatjuk.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített, 200 fokos sütőben sütőben készre sütjük.
A csillag alakú kolbászos pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 25 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


