Csíkos kifli recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A fehér tésztához:
- 20 dkg főtt,melegen áttört burgonya
- 40 dkg finomliszt
- 1 dl víz
- 1 mk só és cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
A piros tésztához:
- 1 nagy vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek pirospaprika
- fél mk őrölt kömény
- 15 dkg főtt,melegen áttört burgonya
- 40 dkg liszt
- 1 dl víz
- 1 mk só és cukor
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
A piros tésztához a hagymát megtisztítom,vajon üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával,őrölt köménnyel és kihűtöm.
A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem,külön-külön ledagasztom. Egy órán át pihentetem,kelesztem. Amikor megkelt,a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként darabolom 20 egyenlő részre.
A kis tésztadarabokat meggömbölygetem,kihúzogatom és egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetem,kiflit sodrok belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,sós vízzel megkenem,meghintem köménnyel és bevagdosom a tetejét.
200 fokra előmelegített sütőbe teszem, szép ropogósra megsütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.