Csíkos kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A fehér tésztához:
- 20 dkg főtt,melegen áttört burgonya
- 40 dkg finomliszt
- 1 dl víz
- 1 mk só és cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
A piros tésztához:
- 1 nagy vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek pirospaprika
- fél mk őrölt kömény
- 15 dkg főtt,melegen áttört burgonya
- 40 dkg liszt
- 1 dl víz
- 1 mk só és cukor
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
A piros tésztához a hagymát megtisztítom,vajon üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával,őrölt köménnyel és kihűtöm.
A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem,külön-külön ledagasztom. Egy órán át pihentetem,kelesztem. Amikor megkelt,a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként darabolom 20 egyenlő részre.
A kis tésztadarabokat meggömbölygetem,kihúzogatom és egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetem,kiflit sodrok belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,sós vízzel megkenem,meghintem köménnyel és bevagdosom a tetejét.
200 fokra előmelegített sütőbe teszem, szép ropogósra megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »