Csíkos kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A fehér tésztához:
- 20 dkg főtt,melegen áttört burgonya
- 40 dkg finomliszt
- 1 dl víz
- 1 mk só és cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
A piros tésztához:
- 1 nagy vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek pirospaprika
- fél mk őrölt kömény
- 15 dkg főtt,melegen áttört burgonya
- 40 dkg liszt
- 1 dl víz
- 1 mk só és cukor
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
A piros tésztához a hagymát megtisztítom,vajon üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával,őrölt köménnyel és kihűtöm.
A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem,külön-külön ledagasztom. Egy órán át pihentetem,kelesztem. Amikor megkelt,a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként darabolom 20 egyenlő részre.
A kis tésztadarabokat meggömbölygetem,kihúzogatom és egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetem,kiflit sodrok belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,sós vízzel megkenem,meghintem köménnyel és bevagdosom a tetejét.
200 fokra előmelegített sütőbe teszem, szép ropogósra megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

