Csíkos kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A fehér tésztához:

  • 20 dkg főtt,melegen áttört burgonya
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 dl víz
  • 1 mk só és cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj

A piros tésztához:

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek pirospaprika
  • fél mk őrölt kömény
  • 15 dkg főtt,melegen áttört burgonya
  • 40 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 1 mk só és cukor
  • 2,5 dkg élesztő

Elkészítése:
A piros tésztához a hagymát megtisztítom,vajon üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával,őrölt köménnyel és kihűtöm.
A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem,külön-külön ledagasztom. Egy órán át pihentetem,kelesztem. Amikor megkelt,a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként darabolom 20 egyenlő részre.
A kis tésztadarabokat meggömbölygetem,kihúzogatom és egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetem,kiflit sodrok belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,sós vízzel megkenem,meghintem köménnyel és bevagdosom a tetejét.
200 fokra előmelegített sütőbe teszem, szép ropogósra megsütöm.