Tekert sós recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 75 dkg liszt
- 3,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2 dl olaj
- só
Tetejére:
- tojássárgája
- sajt
A kenéshez:
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 kávéskanál só
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 kk cukorral.
A lisztbe teszünk 1 evőkenál sót, az élesztős tejet, hozzáadjuk az olajat és jól kidolgozzuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük.
Míg pihen a tészta a margarint kikeverjük a tojások sárgájával és a sóval.
A tésztát 3 felé osztjuk, kisodorjuk, vékony téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a tojásos margarinnal. Feltekerjük, mint a bejglit és háromszög alakokat vágunk belőle. A másik két tésztacipóval is így járunk el.
A kész tekercseket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb, megkenjük tojássárgával és szórhatunk rá sajtot.
180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »