Tekert sós

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 75 dkg liszt
  • 3,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 dl olaj

Tetejére:

  • tojássárgája
  • sajt

A kenéshez:

  • 15 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 2 kávéskanál só

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 kk cukorral.

A lisztbe teszünk 1 evőkenál sót, az élesztős tejet, hozzáadjuk az olajat és jól kidolgozzuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük.

Míg pihen a tészta a margarint kikeverjük a tojások sárgájával és a sóval.

A tésztát 3 felé osztjuk, kisodorjuk, vékony téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a tojásos margarinnal. Feltekerjük, mint a bejglit és háromszög alakokat vágunk belőle. A másik két tésztacipóval is így járunk el.

A kész tekercseket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb, megkenjük tojássárgával és szórhatunk rá sajtot.

180 fokos sütőben pirosra sütjük.