Szendvicskrémes csiga recept

Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál olaj
- 2 és fél dl víz
- 2 kávéskanál só
- 1 doboz melegszendvicskrém (konzerv)
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
Összekeverjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és az élesztőt. Alaposan összedolgozzuk és letakarva langyos helyen kelni hagyjuk.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük a melegszendvics krémmel és feltekerjük. Kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire fektetjük és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Tipp:
Lehet sonkás-tejfölösen is készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »