Sajtos virágok recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- 1,5 kávéskanál instant élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 3 ek napraforgó olaj
Töltelék:
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek tejföl
Tetejére:
- 2 ek szezámmag
Elkészítése:
A tejet összeöntjük a vízzel és meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot, élesztőt és 8 dkg lisztet. Lefedjük és meleg helyen 10-15 percig kelesztjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, 1,5 ek olajat, sót és a maradék lisztet, összegyúrjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és 7 egyforma darabra vágjuk.
A reszelt sajtot, a zúzott fokhagymával és a tejföllel kikeverjük.
A tésztagolyókat külön-külön ovális alakúra nyújtjuk. Két hosszabbik oldalát a tészta közepére hajtjuk és egyet sodrunk rajta nyújtófával.
Az egyik hosszabbik oldalát 1 cm-enként bevagdossuk 2 cm hosszan. Megkenjük a tejfölös töltelékkel, felcsavarjuk és 10-15 percig pihentetjük.
Sütés előtt 1 ek olajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »