Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tejet összeöntjük a vízzel és meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot, élesztőt és 8 dkg lisztet. Lefedjük és meleg helyen 10-15 percig kelesztjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, 1,5 ek olajat, sót és a maradék lisztet, összegyúrjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és 7 egyforma darabra vágjuk.
A reszelt sajtot, a zúzott fokhagymával és a tejföllel kikeverjük.
A tésztagolyókat külön-külön ovális alakúra nyújtjuk. Két hosszabbik oldalát a tészta közepére hajtjuk és egyet sodrunk rajta nyújtófával.
Az egyik hosszabbik oldalát 1 cm-enként bevagdossuk 2 cm hosszan. Megkenjük a tejfölös töltelékkel, felcsavarjuk és 10-15 percig pihentetjük.
Sütés előtt 1 ek olajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben készre sütjük.