Sajtos tekercs recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztbe belemorzsolunk 25 dkg margarint. A tejet 1 kk cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez, majd a tejfölt, tojásokat és csipet sót. Alaposan összegyúrjuk a tésztát és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt akkor a tésztát 14-16 egyenlő rúdra osztjuk.
A rudakat egyenként kinyújtjuk és megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük.
A feltekert rudakat 2 ujjnyi vastagra felszeleteljük és sütőpapíros lemezre helyezzük, távol egymástól.
Megkenjük a tetejét felvert tojással és megszórjuk egy kevés sajttal. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. ( A teteje aranybarna legyen.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »