Sajtos tekercs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A lisztbe belemorzsolunk 25 dkg margarint. A tejet 1 kk cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez, majd a tejfölt, tojásokat és csipet sót. Alaposan összegyúrjuk a tésztát és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt akkor a tésztát 14-16 egyenlő rúdra osztjuk.
A rudakat egyenként kinyújtjuk és megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük.
A feltekert rudakat 2 ujjnyi vastagra felszeleteljük és sütőpapíros lemezre helyezzük, távol egymástól.
Megkenjük a tetejét felvert tojással és megszórjuk egy kevés sajttal. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. ( A teteje aranybarna legyen.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

