Sajtos tekercs recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztbe belemorzsolunk 25 dkg margarint. A tejet 1 kk cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez, majd a tejfölt, tojásokat és csipet sót. Alaposan összegyúrjuk a tésztát és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt akkor a tésztát 14-16 egyenlő rúdra osztjuk.
A rudakat egyenként kinyújtjuk és megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük.
A feltekert rudakat 2 ujjnyi vastagra felszeleteljük és sütőpapíros lemezre helyezzük, távol egymástól.
Megkenjük a tetejét felvert tojással és megszórjuk egy kevés sajttal. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. ( A teteje aranybarna legyen.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »