Sajtkrémes pizzás csiga recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 ek só
- 2 ek olaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- kb 2,5-3 dl tej (függ a liszt mennyiségétől)
Krém:
- 100 g kenhető sajt
- 200 g pizzakrém
- sajt
- feltét ízlés szerint (sonka, kolbász… stb)
Elkészítés:
1 dl tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, sót egy tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojás sárgákat, majd ha szükséges adunk még hozzá tejet, annyit amennyivel félkemény tésztát kapunk.
Közben a krémet elkészítjük. A kenhető sajtot összekeverjük a pizzakrémmel, esetleg apróra vágott hagymát is keverhetünk bele.
A megkelt tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel. Ha szeretnénk megszórhatjuk vágott gépsonkával vagy amivel még szeretnénk. Feltekerjük, mint a bejglit és ujjnyi vastagra szeleteljük.
Egy sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egymástól távolabb a csigákat, fél órát kelesztjük. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és hideg sütőbe toljuk.
170 fokon szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »