Sajtkrémes pizzás csiga recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 ek só
- 2 ek olaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 3 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- kb 2,5-3 dl tej (függ a liszt mennyiségétől)
Krém:
- 100 g kenhető sajt
- 200 g pizzakrém
- sajt
- feltét ízlés szerint (sonka, kolbász… stb)
Elkészítés:
1 dl tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, sót egy tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojás sárgákat, majd ha szükséges adunk még hozzá tejet, annyit amennyivel félkemény tésztát kapunk.
Közben a krémet elkészítjük. A kenhető sajtot összekeverjük a pizzakrémmel, esetleg apróra vágott hagymát is keverhetünk bele.
A megkelt tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel. Ha szeretnénk megszórhatjuk vágott gépsonkával vagy amivel még szeretnénk. Feltekerjük, mint a bejglit és ujjnyi vastagra szeleteljük.
Egy sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egymástól távolabb a csigákat, fél órát kelesztjük. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és hideg sütőbe toljuk.
170 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

