Pizzás csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Pizza tésztához:
- fél kiló liszt
- 1 ek só
- fél kanál oregánó
- 1 cs porélesztő
- 3 dl langyos víz
- negyed dl olaj
- egy csipet őrölt bors
- egy csipet cukor
Töltelékhez:
- 1 kis tubus pizzakrém
- 1,5 kis tubus ketcup
- néhány szelet sonka (ízlés szerint)
- 10-20 dkg sajt (ízlés szerint)
- egy gerezd fokhagyma
- csipet oregánó
- csipet bazsalikom
A tepsi kikenéséhez:
- kevés vaj és búzadara
- (bármilyen más töltelék amit szeretünk a pizzára)
Elkészítése:
Első lépésként elkészítjük a pizza tésztát. A hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük, jól kikeverjük és átgyúrjuk. Körülbelül másfél, két órát kelesztjük meleg helyen. (Én felmelegítem a sütőt és mikor már úgy érzem jó meleg, lefedem egy konyharuhával a keverőtálat és így beteszem kelni a tésztát a sütőbe. Résnyire nyitva hagyom a sütő ajtót, hogy a nagy melegbe ne kezdjen el sülni a tészta.)
Miközben kel a tészta érdemes elkészíteni a tölteléket. A pizzakrémet és a ketchupot egy kis tálba nyomjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az oregánót és a bazsalikomot.Jól összekeverjük és a hűtőbe tesszük.
Amikor a tészta jól megkelt, ketté vesszük. Az első adagot kinyújtjuk, megkenjük a krémmel valamint felcsíkozzuk a sonkát és elterítjük a tésztán.Ezt követően feltekerjük mint a bejglit. Majd a következő adaggal ugyanígy teszünk. Amikor feltekertük őket egy tálcán betesszük a fagyasztóba kb 10-15 percre, hogy szeletelésnél ne jöjjön ki a krém.
Közben egy gáztepsit kivajazunk és vékonyan megszórjuk búzadarával.
Miután kivettük a rudakat a fagyasztóból felszeleteljük és a kis csigákat tepsibe tesszük, majd ízlés szerint megszórjuk sajttal és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Sztori: Osztálytalálkozóra indultam és valami sós süteményt kellett sütnöm, amiben nem igazán vagyok jó. A pizza sütésben viszont annál inkább. Ezt a pizza receptet a keresztanyámtól kaptam, és elég sűrűn el kell itthon készítenem. Édesanyám ötlete volt, hogy csináljak a pizzából pizzás csigát, mert a pizza finom és ha csigát csinálok belőle mutatós is lesz.
Hatalmas sikert aratott itthon és az osztálytalálkozón is. :)
Igaz sokat kell vele dolgozni de nagyon megéri, és minél többször készítjük el, annál könnyebben megy majd.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »